خواص درمانی عرقیات دمنوش‌ها، آبمیوه‌ها و شربتهای گیاهی

کتاب خواص درمانی عرقیات دمنوش‌ها، آبمیوه‌ها و شربتهای گیاهی

کتاب خواص درمانی عرقیات دمنوش‌ها، آبمیوه‌ها و شربتهای گیاهی

 درمان بیماری‌های مختلف با طب گیاهی از كهن‌ترین و با‌سابقه‌ترین روش‌های درمانی است كه انسان آن را شناخته است. طب سنتی و گیاه‌درمانی در تمامی تمدن‌ها سابقه دارد و از دیرباز جوامع بشری آن را به اشكال گوناگون به‌ کار می‌برند.

كشور عزیزمان ایران نیز با داشتن طب سنتی با پیشینۀ تاریخی كهن و دانشمندانی نظیر بوعلی سینا از این قاعده مستثنا نیست. قرارگرفتن ایران در منطقۀ مدیترانه، كه منبع عظیمی از گونه‌های گیاهی را در خود جای داده است، دلیلی دیگر بر این مدعاست. ایران با داشتن بیش از  هشت هزار گونۀ گیاهی سرآمد كشورهای منطقه بوده و از دیرباز درمان با فراورده های گیاهی از روش‌های درمانی آن به شمار آمده است.

در این کتاب، سعی شده است تا با بررسی منابع مختلف موجود،مجموعه‌ای گردآوری شود كه مردم بتوانند از مطالب آن به بهترین شکل استفاده کنند.

خواص درمانی عرقیات

کتاب حاضر به بررسی فراورده‌های بیش از یکصد گیاه دارویی شفابخش می‌پردازد که در طب گیاهی کاربرد گسترده‌ای دارد. مطالب گردآوری شده در چهار بخش شامل دمنوش‌های گیاهی، آب‌میوها و سبزیجات دارویی، عرقیات دارویی و شربت‌های تهیه‌شده از گیاهان برای درمان بیماری‌ها فراهم آمده و در شش عنوان زیر بیان گردیده است:

  1. اسامی مصطلح فارسی
  2. نام‌های ترکی ، محلی و ‌نام علمی‌ گیاه یا میوۀ مورد نظر:
  3. طرز تهیه
  4. خواص درمانی
  5. میزان مصرف
  6. احتیاط در مصرف

 

خواص درمانی عرقیات

عرق گیاهان دارویی

برای تهیۀ عرق گیاهان دارویی از دستگاهی به نام «دستگاه تقطیر »می‌توان استفاده کرد. دستگاه تقطیر از سه بخش مخزن، کندانسور یا مُبرّد و جمع‌آوری‌کنندۀ عرق تشکیل شده‌است.

 در کتاب خواص درمانی عرقیات دمنوش‌ها، آبمیوه‌ها و شربتهای گیاهی روش تهیه و محل استفاده گیاهان زیر آورده شده است

عرق آویشن،  عرق بابا آدم،   عرق بابونه،   عرق بادرنجبویه،   عرق بارهنگ، عرق بالنگ، عرق برگ گردو، عرق برنجاسف، عرق بنفشه سه رنگ، عرق بهارنارنج، عرق بومادران، عرق بولاغ اوتی، عرق بید، عرق بیدمشک، عرق پنیرک، عرقپونه، عرقج عفری، عرقچنار،  عرق خارخاسک، عرق خارشتر، عرق ختمی،  عرق خرفه،  عرق رازیانه،  عرق ریحان،  عرق زرشک،  عرق زنیان،  عرق زیره،  عرق سیر،  عرق شاهتره،  عرق شنبلیله،  عرق شوید،  عرق شیرین‌بیان،  عرق غازیاغی،  عرق کاسنی،  عرق کاکوتی،  عرق گاو‌زبان ایرانی،  عرق گل سرخ (گلاب)،  عرق گشنیز،  عرق گزنه،  عرق مرزه،  عرق نعناع،  عرق یونجه،

دمنوش‌های گیاهی

 یک راه بسیار ساده برای استفاده از گیاهان دارویی دمنوش آن‌هاست. روش تهیۀ دمنوش شباهت زیادی به تهیۀ چای دارد. برای تهیۀ دمنوش، آب را زمانی که به جوش آمد از روی حرارت بردارید؛ زیرا آب در حال جوشیدن باعث پراکنده‌شدن روغن‌های فرّار  و با ارزش گیاه از طریق تبخیر آن‌ها می‌‌شود. برای تهیۀ دمنوش از گل‌ها و برگ‌های گیاه استفاده کنید. دمنوش را باید به‌صورت تازه مصرف کرد بنابر‌این آن را روزانه و به‌صورت تازه تهیه و در همان روز مصرف کنید. دمنوش را می‌‌توان به‌صورت داغ یا پس از سردشدن مصرف كرد.

برای تهیۀ دمنوش های گیاهی به کتاب خواص درمانی عرقیات دمنوش‌ها، آبمیوه‌ها و شربتهای گیاهی مراجعه کنید.

لیست دمنوشهای گیاهی این کتاب:

دمنوش اَذخَر، علف لیمو. دمنوش ارزن، دمنوش آفتابگردان،دمنوش آلبالو. دمنوش برگ انگور. دمنوش ریشه گیاه بابا آدم. دمنوش بابونه، دمنوش بادرنجبویه، دمنوش بارهنگ، دمنوش بومادران، دمنوش به، دمنوش پنیرک، دمنوش پونه، دمنوش تاج‌خروس، دمنوش تمشک، دمنوش توت فرنگی، دمنوش توق، دمنوش خارشتر. دمنوش ختمی، دمنوش خربزه. دمنوش خرفه، دمنوش دِرمنه دشتی، دمنوش دم اسب، دمنوش کاکل ذرت، دمنوش رزمارینوس، اکلیل کوهی، دمنوش ریشه صابونی، دمنوش ریواس، ریوند، دمنوش روناس، دمنوش زالزالک، دمنوش زرد آلو. دمنوش زردچوبه، دمنوش زوفا. دمنوش سنبل الطیب، دمنوش گل سنجد، دمنوش گل سیب، دمنوش پوست سیب‌زمینی، دمنوش گل شبدر قرمز. دمنوش گلبرگ شقایق، دمنوش شیرین بیان، دمنوش فلفل قرمز. دمنوش قدومه کوهی، دمنوش گل کاسنی، دمنوش کاکوتی، دمنوش کیسه کشیش،.

آبمیوه‌های دارویی

آبمیوه‌های دارویی را از میوه‌های تازه یا خشک گوشت‌دار مانند سیب، توت‌فرنگی، شاه‌توت، انگور فرنگی، مورد، پستانک، میوه نسترن و غیره و برخی از سبزیجات مانند گوجه‌فرنگی، کلم، سیر و غیره می‌‌گیرند. از آب هویج برای تغذیه نوزادان نیز استفاده می‌‌شود.

دستور تهیه آب آرتیشو (کنگر فرنگی)، آب اسفناج، آب آلبالو، آب انار، آب انجیر، آب انگور، آب باقلا، آب بولاغ‌اوتی، آب پرتقال، آب پیاز، آب تربچه، آب ترشک، آب تره، آب تمشک، آب توت سیاه، آب توت‌فرنگی، آب جعفری، آب چغندر، آب خربزه، آب خیار، آب رازیانه، آب ریحان، آب زردآلو، آب زرشک، آب سماق، آب سیب، آب سیب زمینی،  آب سیر، آب سیزاب، آب غوره، آب کاهو، آب کرفس، آب کنگر، آب گریپ‌فروت، آب گل قاصد، آب گلابی، آب گوجه‌سبز، آب گوجه‌فرنگی، آب گیلاس، آب لیمو ترش، آب نارنج، آب نارنگی، آب هلو، آب هندوانه، آب هویج را  در کتاب خواص درمانی عرقیات دمنوش‌ها، آبمیوه‌ها و شربتهای گیاهی می توانید پیدا کنید

در صورت تمایل برای خرید این کتاب می توانید اقدام نمایید:

مشاهده این محصول در سایت

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *